Rajko Bulajić

Rajko Bulajić rođen je 1973. u Prištini a od 1982. živi u Beogradu. Prvu ronilačku kategoriju dobio je 1991. u KPA Beograd. Samostalni ronilac je postao 1995. a Instruktor ronjenja 2000. godine. Trenutno je instruktor kategorije CMAS M2 i CMAS NBI.

Od 1993. godine bavi se takmičarskim ronjenjem u KPA Beograd. Od 1998. do 2001. bio je takmičar RTK Milicionar a od 2002. godine do danas je član takmičarske ekipe RK Bezbednost. Tokom takmičarske karijere bio je prvo član a zatim i kapiten reprezentacije SR Jugoslavije u Orijentacionom ronjenju (OR). Sa reprezentacijom je ostvario značajne rezultate na Svetskim kupovima u OR. Bio je vlasnik nekoliko Državnih rekorda SR Jugoslavije i državne zajednice Srbije i Crne Gore u Plivanju perajima (PP). Od 2002. do 2017. živi i radi u Austriji i za to vreme, kao član Vojno sportskog društva (HSV) iz Beča postaje višestruki Državni prvak republike Austrije u više disciplina PP i OR. Kao član reprezentacije Austrije na Svetskom prvenstvu u OR, održanom u Nemačkoj 2011., osvaja 8. mesto u disciplini MONK.

Rajko Bulajić, 2011., Störitzsee

Po povratku u Srbiju, 2018. i 2019. predvodi tim RK Bezbednost do titule Državnog prvaka Srbije u PP.

Vojni rok je služio u 82. Pomorskom centru i tamo se prvi put sreo sa kiseoničkim aparatima zatvorenog kruga (CCR). Stečena znanja je proširio tokom boravka u Austriji i članstva u HSV-u čiji su članovi koristili ove aparate. Roni sa manuelnim mCCR aparatom koji je sam modifikovao na bazi vojnog kiseoničkog aparata M83.

Aktivno se bavi obukom za ronjenje aparatima otvorenog kruga na vazduh i nitrox u RK Bezbednost. Predavač je u ECPD školi podvodne medicine na predmetu “Ronilačka tehnika”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *